2007. július 2., hétfő

Első nap

A vonaton

Elindultunk. A Szülőktől fájdalmas búcsút vettünk, könnyes(taknyos) zsebkendőinkel integettünk a vonat ablakából. 3 és fél óra kemény út áll előttünk. Éget a Nap és van aki függönyt rögtönöz lepedőjével, hogy ne süssön a szemébe a Nap. ELKEZDŐDÖTT A TÖRI TÁBOR!!!!

Ennek örömére a táborba szánt sütiket megkóstólgattuk.(Igazán finom volt a „Bodri” mini kókuszgolyójaJ).
Pár ember úgy próbálja elütni az időt, hogy olyan kártyajátékot játszik, amit nem is tudja, hogy hogy kell, és kétpercenként jön ide hozzánk, hogy mi a szabály.
„Szabadisóstó”, ezt a feliratot láthatjuk éppen, ha kinézünk a vonat ablakán. Már Balcsin vagyunk, de még mindig van egy (másfél) óra hátra az útból:’(
Zötyög a vonat, mindjárt Siófokra érünk.
Már mindnyájunknak fő a feje (szó szerint), dögletesen meleg az idő, és fülledt a levegő, de Fenyves még messze van, pontosabban nincs messze, csak a vonat sok helyen megáll, és így sok idő eljutni egyik pontból a másikba. Egyik kedves osztálytársunk, szokásához híven, ismét egy telefonnal babrál, játszik.

Vp-re időközben rájött az „Attila’(Simó) kór, aki nem tudná mire gondolok, rohamosan elkezdett fotózni, videózni, és attól érzi jól magát ha olyan embert „kaphat” le, aki kifejezetten ellenzi, hogy lefotózzák. (Ebből egy szó sem igaz! -vp) Egyszóval Vp is kamerával a nyakában sétálgat az ülések között mindenkire rámosolyog és lefotózza őket.(Mintha nem lenne nekünk elég a fent említett Attila…:p)

- Jaj, nagyon közel vagyunk már Széplakhoz!-kiáltott fel Anna, akinek az előbb említett helyen van nyaralójuk. És valóban tényleg Széplakon járunk
A hangszóróból Outkast szólt, most már Belga megy a lejátszóban. Háromnegyed órát már csak kibírunk. Aztán még nehezebb percek várnak ránk.
Először is le kell halásznunk mázsás táskáinkat a vonat csomagtárolójáról, amiben Ádi, a tábor legidősebb és egyben legizmosabb diákja segít, aztán el kell cipelni a csomagokat a táborig, legalábbis annak aki nem gurulósbőröndöt hozott, nekik csak húzni kell dugig megrakott táskáikat.
Na jó! Az utazásról ennyit.
Üdv: töritá borosok

Megérkezés után szobafoglalás, fürdés (a Balatonban), majd ebéd (borsós húsleves, sült csirkecomb, krumpli, koviubi, desszertnek házisüti). Szieszta után első előadás a középkori városokról. (Többek közt megtudtuk, hogy hogyan változott a köpködés megítélése a középkortól napjainkig, és mi a közös a hajdani lovagok és a mai focisták közöttt…)
Délután megalakítottuk a saját városainkat, tisztségeket osztottunk ésatöbbi. Na nézzük a képeket.



Vacsora előtt fociztunk egy kicsit. (A Tükrösök vitézkedtek a Csillagosok ellen, akiknek Cili VOLT az osztályfőnökük.) Este tréfás vetélkedő, a jóságos táborvezetés és a városlakók örömére.

Az esti takarodó kicsit vontatottan, de teljes sikerrel zárult, végül mindenki elaludt.

A mai krónikások: Eszter, Dancsi, vp

Ui: A táborhoz legközelebbi internettel ellátott hely Fonyódon van, így kénytelenek vagyunk beautózni a frissítéshez, de sebaj megéri, arról nem is szólva, hogy Illés Marci így egész évre könyvtártag lett 300 Ft-ért, amivel napi egy óra ingyenes internethasználat jár. Egyébként egy óra 150 Ft lenne.