2007. július 6., péntek

Legyen ebéd vagy vacsora, életformánk a lakoma

A délután kellemesen telt, folytatódott a Ping-Pong Bajnokság, volt kártyázás és röpi. Délután, egy madárcsalád kukkantott be az ebédlőbe, de kimenni már csak kettő tudott, egy szegény madár családtag, bentragadt, és kétszer nekiment az ablaküvegnek (két különbözőnek). De Ádi (, aki épp ezt írja) hősies bátorsággal kiemelte a a föld porából (kerámia hidegburkolat), kiment vele az udvarra, és helyre tette fejét. Kissé kómás volt szegény Gabi (unisex név, mivel nem vagyunk madárológusok, így nemét nem tudtuk megállapítani, így lett Gabi).

Aztán kitette egy fára, ahonnan egy ürülék kilökés után távozott.

Sütés-főzés Bene módra

(Forrás: Michelle Berriedale-Johnson: The British Museum Cookbook)

Miután Bene Ági néni és VP a tizenkét lóerős szekéren elvágtatott Fonyód faluba, s megvettek mindenfajta étket és alapanyagot, kezdődött a vigalom. Utána harangszó figyelmeztet, irány a Nagyterem (ebédlő). Gyűlés abból az alkalomból lett összehívva, hogy a városok (Walburg, AzerBurg, Eldorádo, Gomba Gombola) ne csak céhes iparuk fényességét hirdessék hanem kezük munkájával készített étkekkel elkápráztassák csodálatra méltó Nagy Mestereket, vagy is az tanarárokat. Walburg csapata, ínycsiklandó húsos pitét (pulykás és pulykás-gombás) alkotott. Azerburg, süteményben remekelt, fincsi túrós kalácsot készített. Gomba Gombola gombás-fűszeres csirkét készített, mely látványán a nyál is összefut az ember szájában. Eldorádó, pedig „tejszínes-gyümölcsös özön-bözönt” kreált.

Sajnos hattyút illetve fácánt nem sikerült lőni, pedig rajta voltunk.

Ping-Pong

Elődöntőbe került FélX, VP, Janó, Attila, úgy tűnik a tanarak kiélvezik minden bosszújukat az „ártatlan” gályarabokon. FélX nagyon izgul. Azt hiszem lehet is rá oka (gondolja Eszti).

Délután VP focirekordokat állított fel, nem mellesleg a gályarabok is remekeltek. A lány cselédek pedig a röpiben élték ki energiájukat.

Aztán eljött a NagyEst, a NagyTeremben (ebédlő). Nekiláttunk a nagy lakomának. A lakomán hírességek is rész vettek, Cili hercegnő, ki a Horváth Nagyhercegség vezetője, míg férje a SzentFöldön kaszabolja a szaracénokat. Simó Attila, a hírhedt Gregorián Nagymester, elismert minden hol az I.ten szava elér, IV. Szép János (alias Johann von Belle) Franciaország királya, VP báró, Bene Ági néni, királyi főszakács, ha étked fontos neked őt hívd, és Csenge hercegnő Tündérország uralkodója. Menü: húsos kenyér, húsos pite, desszertnek pedig, túros kalács és „tejszínes-gyümölcsös özön-bözön”.

Fontos volt, és ezt (majdnem) mindenki megtartotta, SILENCIUM uralkodott. És mi sem természetes, hogy mind a vizes edény, mely a kézmosás elengedethetetlen eszköze, mind az evőeszköztelenség is jelen volt a vacsorán. A tanaraknak minden isteni csemege volt, s a mennybe repítette a őket, ahol az I.tennel megbeszélték az isteni bosszú által kárhozott gályalegényeket és női cselédekek sorsát.

De ugye a judaizmus szelleme bejárja eme szent helyet, így mivelhogy Sabbath közeleg, két leányzó (Bűbájos Viki s Vidám Eszti) és ifjú legény(Írországi Patrik, és Cili kedvenc B.B-je), elmondta az áldásokat (borra, bárchesre, gyertyára). Ezután a lelkek békében nyugodtak.

Az étkek elfogyasztása után szorgos legény(lányok) mosogatásban töltötték a boldog időt.

Este pedig egy humorbomba színi előadást nézett a nagyközönség, Monty Phyton színi társulat előadásában, mely a GyalogGalopp névre hallgat.

Krónikások: Eszti és Ádi































Napszálltakor nem ér véget a nap, pláne ha takarodó után még ápolási szünetet kell tartani.



UBYSPSO

Ma már, a hétfői gyakorlás után, Ádi már sikeresen szabdalta a kifliket miután bevásárolt a Tábor részére. Reggeli után, Lux-Janó-VP matek trió bevezette a városok polgárait a matematika csudálatos (vértől totyogó) világába. Megtudtuk hogy mennyi nyúl bébi is születhet. (Azt hiszem Ádi itt a Fibonacci-sorozatra céloz-vp) A számolás sem maradt el, sok-sok pont keletkezett ebből. Sajnálatos volt, hogy a matematikaelőadás előtt súlyos viharfelhők gyűltek a tábor felett. De szerencsésen megoldódott a helyzet, bár... De a nap további része vidáman telt, bár még a szél kissé fújt.

A délelőtt további részében megkezdődött az UnderBélaYard Stone-Paper-Scissors Open. A végeredményekről a későbbiekben számolunk be.

A ping-pong bajnokság első fordulója sikeresen véget ért, érdekes boszorkányos tény ugyanakkor, hogy két kivétellel de mindig a jobboldali név győzelmeskedett, és nem mellesleg Cili volt az első aki győzőtt.

Ebédnél új szakszóval bővült szókincstárunk, darázstészta=grízes tészta. Meglepődtünk!! A fáradtság kezdi kikésziteni, az erős idegzetűeket is. Sajna. De attól még remek a hangulat! A nap is süt már. Ebéd előtt még folytatódott a ping-pong másodforduló. Mosogatásnál tányértörésre került sor (de nem a tányér tört el…). Bár volt egy másik tányértörés is melynél Kevin vérző sebbel rohant ragtapaszért, melyet a Jószívű Bene Ági nénitől kapot meg, ki isteni étket készitet, azoknak kik nem kultiválják a grízes tésztát. Utána hősies lovagként tért vissza a gályába.

(2007-07-06 15:03) Friss jelentés a Ping-Pong másod forduloról. Írországi Patrik megverte Cilit pingpongban (21-8). (Cili kedvenc) B.B. megverte H. Judittot, így már csak egy azeri maradt versenyben, a Püspök..

Krónikás: Eszti és Ádi

ui: Mivel szombaton és vasárnap a könyvtár zárva tart, így a krónikát csak akkor tudjuk vasárnap esténél hamarabb frissíteni, ha valami nagy szerencse ér minket. Bízzunk együtt!














Rózsaablakok reloaded, céhek

Reggel kicsivel jobbra fordult az idő, ennek örömére ping-pong bajnokságot rendeztük, Attila vezénylésével. A reggeli foglalkozáson azt a feladatot kaptuk, hogy céheket alapítsunk, készítsünk hozzájuk cégért, oklevelet, és mesterremeket. Mindenki boldogságteljesen fogadta a híreket, hogy végre aktívan dolgozhatnak városukon. Az azeriek múltjukra való tekintettel, tehenész céhet alapítottak, ráadásul a tanárok még friss tejet is kaptak, és H. Judit káprázatos hangjával elkápráztatta a közönséget, mivel gregorián stílusban énekelte a Boci,boci tarkát. Walburgiak borász és halász céhet alapítottak. Sajnálatos, undorító, és megdöbbentő mestermunkát hoztak létre a halászok, melyre a GreenPeaceHistory(Takát(c)sék) aktívan ellenáltak. Mi volt ez? Döglött aranyhalak arany hajtűvel kartonra rászúrva, a szemükön keresztül. Még a tanárok szava is elállt pár percre. Ezzel szemben borász céh remekelt, gyönyörű cégérrel, és jó évjáratú borával, ami sajátos walburgi buborékos bor. A gomba gombolák, nevükhöz híven, bevezettek minket a gombász szakma rejtelmeibe, illetve volt ott még fazekas, és kovács céh is. A tanárok, még friss gombapörköltet kaptak. (Nem is kaptunk-vp) Az eldorádói ifjak ízelítőt adtak a kínzási módszerek tárházázból, ugyanis hóhér céhet alapítottak, tanáraiknak a tüzes vas kínzási módszer tetszett a legjobban, gondolkoznak a TöriTáborba való bevezetéséről.

Miután jóllaktak, és jól szórakoztak a tanárok, pontozásban a megfelelő értékelést adtak (így sajnos csak a Gombola csapat kapott maximális pontszámot). Miután a keddi rózsablak kontúrok megszáradtak, a városok leültek az ebédlbe, ahol terpentin szag terjengett. Rosszulléről nem tudunk(egyelőreJ). Csodálatos munkák születtek, szebbnél-szebb ablakok nyíltak meg kicsiny táborunk katedrálisában.

Délután kemény foci, és röpi meccs zajlott.(hozzátesszük ,hogy a tanárok mindkét sportágban remekltek, főként Cili a röpiben, és Vp, aki hihetetlen nagy tehetséggel játszott, csoda ,hogy nem focista lett.

Sajnálatosan, Marci eltávozott tőlünk, hívta a lovagi lét, Cilit pedig férje, István hagyta itt, hívta a kötelesség. De kaptunk két új matektudomány mestert, Lux Judit nénit, és (IV.) Szép Janót, lovagnevén Johann von Belle-t

Este izgalmas tipp mix városharc vette kezdetét, amit fölényesen megnyertek a walburgiak. Miután mindenki kómás fejjel elvonult, csend borult az éjszakára, és semmi érdekes nem történt.(DE TÉNYLEG!!!!!!!!!!!!:-) Azért a tanárok tudják, amit tudni kell…)

Így telt csütörtöki napunk.

Krónikás: Eszti és Ádi