2007. július 4., szerda

Még egyszer a lovagi tornáról

A lovagi tornáról van egy két videó is. Nézzünk egy kis ízelítőt.
Itt Sára futamodik meg Bodri elől. nem szép dolog.



Ezen pedig Ádi küzd ádázul.





és végezetül a négybaj

Lovagi torna és rózsa

A reggeli után a gótikus építészetről tartott előadást Ágnes néni, különös tekintettel a rózsaablakokra. A délelőtt hátralévő részében mindenki elkészíthette a saját rózsaablakát az üveglapokra. A kontúrozás után a munkadarabok szárítóba, a fiatalok a vízpartra kerültek.

Ebéd előtt Attila bevezetett minket a zenetörténetbe, belehallgattunk a Buráni dalok c. műbe, majd középkori stílusú kottákat írtunk.

Az ebéd nem volt valami fényes (zöldbabfőzelék fúj), de szerencsére a szabadstrandon ki tudtuk egészíteni lángossal fagyival. Persze van aki még a mosogatásban is talál örömet...


Izgatottan készültünk a délutáni lovagi tornára, ahol a várost képviselő hősök vívtak meg különböző fegyvernemekben, majd nagy városvetélkedőt tartottunk a Balatonban.

Vacsi után a szokásos fociparti mellett párhuzamosan vérremenő röplabdacsata is kialakult.

Késő este –biztos, ami biztos még az időjárásváltozás előtt– tábortüzet raktunk, és próbáltunk énekelni, de ezt nem koronázta zajos siker. Közben feltűnt egy süni is a röplabdapályán, de mikor visítozva megrohantuk, akkor összegömbölyödött és hosszú percekig nem mozdult.

Az éjszaka is kalandosra sikerült, mert néhány tréfás kedvű fiatal vizibombát dobott éjfélkor a 4-es házba, amivel egy ablakot is sikerült betörniük. Szerencsére a sportos és bátor táborvezetés forró nyomon üldözőbe vette a tetteseket és a sikeres hajsza után a kártérítési felelősséget érvényesítette.

Lovagi levél és válasz

Ó kedves Ilonka! Szépséged elkápráztat, bármit megteszek, hogy kedvedbe járjak. Válaszolj e levélre, s meghívlak ebédre! Szabadíts fel, óh Ilonka, mentsd meg lelkem szerelmeddel. Szemem káprázik, ha pillantásod elkap. Szűkszavú e levél, szám nem nyílik több szóra, hiszen fele olyan nő sem vagy, mint Flóra

És az úrhölgy válasza

Ah, hallgatom e szavakat, zavarom csak nő. Bár férfi vagyok nem pedig nő. Ábel vagyok, kérdezd csak meg a nőmet. „Ilonka”, honnan veszed e hülyeséget?
Kedves vagy, de hozzád túl nagy vagyok, nem állnak jól neked e vadkanok.Zavarom lassan el is ment , de hát más vagyok… ott lent.Inkább lányokat, ha lehet kedvesem…, úgyhogy lépj le kedvesen!