2007. július 5., csütörtök

Ruha teszi

A szerda a ruhakészítés napja volt. Miután meghallgattuk az előadást a korabeli öltözékekről, mindenki nekiállt kalapokat(hennineket) és ruhákat készíteni. (Egész nap ezen dolgoztunk Attila és VP nélkül, mert ők elmentek reggel Füredre. Bár ők visszajöttek, Attila lánya Emma hazament, amit nagyon sajnáltunk.) Cili és Ágnes néni segített nekünk(gyerekeknek) a ruhakészítésben, míg Marci fényképezőgéppel üldözött minket. Miután elkészültek a ruhák minden csapat divatbemutatót tartott, ahol bemutatták a szép ruhákat.

Egész nap esett az eső. A ping-pongozáson és a szobában való beszélgetésen, játszáson kívül nem igazán lehetett mást csinálni. Azért nézzük ki mit csinált.
Bodor Anna terhes lett, ez a képeken is látszik. Az apa egy kóbor lovag - Anna állítás szerint. Julcsi összebarátkozott Cilivel. Máté megtanulta a mosogatás fortélyait. (Anyu figyelsz?). SzöPeti fürdött végre. Kevin nem hozott pulcsit. Halpern Bence átvette mamájától a meleg ruhákat, és a három Zacher tortát, amit a mama a táborosoknak hozott. KÖSZÖNJÜK!. Hámos Bence sokat nevetett. Marija és Dancsi …. szóval beszélgettek. Dancsi megint elröhögte az előadását. BB fázott és Patrik (a hentes) majdnem eltörte a lábát. Ábel csak viccelt. Dehogyis. Matyi kalapja kicsi lett a fejére. Félix végre labdába rúgott. (már két napja focizik…). Eszterke haragszik Matyira, mert bosszantotta őt pingpongozás közben. Judit éjszaka a hideg miatt nem merészkedett ki a wc-re. Csenge egész nap horgászott csontkukaccal és fogott vagy 50 halat. Ebben a Danik is segítettek. Gida lángosozott a zuhogó esőben. Maxim gemkapcsot keresett. Rebi nem használta az iPodját egész nap. Zoli felfalta a pogikat vp elől, de már megbánta. Danó nézte a parton a horgászokat és vizes lett, ezért visszajött. BorAnna síelni vágyott vissza, Marcival nosztalgiázva. KisMarcinak kicsit fájt a torka, de a forgózásban ez nem zavarta. Toni kapott Sárától jóéjszakát papírt. Sára halat mentett, sikeresen. Dániel forgatott, filmezte a vihart. Viki felhorzsolta a térdét. Martin fotózta a napfelkeltét., Halpern Bence végre megtanulta mit jelent az ajvé. Flóra és Petra eláztak nem csak a zuhany alatt. Laura visszaeresztette a halakat a vízbe. Gábor divatdiktátor lett. Ádi már-már tanárként viselkedett.

Még ebben a rosz időben is volt egy kis vizicsata, ami azért keletkezett mert pár fiú el akarta lopni a Marci által védett, Attiláéknak félretett pogácsát. Cili és Marci egy pohár vízzel üldözte a fiúkat a kertben, és sikerült is leönteni őket. Bár a pogácsából csak három maradt Attiláék értékelték Marci és Cili igyekezetét.

A hidegben nem csak a pogácsákat igyekeztek megvédeni. Cili például nagyon igyekezett beszervezni egy diákcsapatot akik megcsinálják a kertjét, INGYEN. Ágnes néni kijelentette, hogy nem szeret vasalni és gyerekeket szeretett volna megkérni erre. Az egyetlen, amit szívesen vállalnánk, Ágnes néni macskáinak őrzése, a többit azonnal kizártuk. Na ezen a Cili jól besértődött, kb. 3 percig, de ezt már megszoktuk. Ha a Cili valamelyik nap nem sértődik meg, akkor már aggódunk, hogy valami baja van.

Sajnos a tegnapi röplabdát sem sikerült megismételni, pedig Cili nagyon szerette volna bebizonyítani Marcinak, hogy ők a jobbak, és ez fordítva is így volt.

Este mindenki összegyült az ebédlőben(Már Attila és VP is visszaérkezett) és megnéztük A rózsa neve című filmet. Mielőtt elkezdtük, kérdéseket kaptunk, melyekre a film alapján kellett válaszolni. Az éjszaka nyugalmasan telt, bár kissé hűvös volt.

Krónikás: BorAnna