2010. július 1., csütörtök

Mesék Mátyás királyról 2.

Fekete Sereg avagy a 6 liter tejföl meséje

 
Mátyás király szokása szerint az országát járta koldusruhában, és utazásai során elért a balaton környékére. Ezen belül Balatonfenyves – Alsóbélatelepre, ahol egy ék alakban elrendezett házcsoportból álló szállás állott vala. Mátyás rögtön az első ajtón bekopogott, ahonnan Vödör, a fogadások megszállottja lépett ki. Nem kell meglepődni, hogy Mátyás királyban is egy újabb fogadás kuncsaftját látta. Felvetette a VB témáját, ezzel volt az embereket ekkoriban legkönnyebben megfogni. Vödör Mexikónak szurkolt, Mátyás viszont úgy gondolta, ők már kiestek a Portugáliától elszenvedett 7-0-s meccs után. Ezt Vödör úgy tudta, hogy a Portugálok Észak-Koreát ütötték ki azon a meccsen. Így hát fogadtak, Mátyás fele királyságában.

                Mátyás hazament, bekapcsolta laptopját, és felment a www.telesport.hu-ra ahol látta, hogy valóban Vödörnek volt igaza, a Észak-Koreaiak estek ki. Így hát, bár bánkódva, elvitte Vödörnek fele kiráyságát, amit, amint a magyar népmesékből tudjuk, hogy azzal járt, hogy az ingéből letépett egy darabot, és az illetőnek adta. Ezután csak azon tudta törni a fejét, hogy hogyan tudná visszaszerezni elvesztett fele királyságát.

                Vödör azonban azon törte sunyi fejét, hogyan tudná Mátyásból kihajtani maradék királyságát. Barátait összehívta: László,Pál és Gida azt brainstormozták ki, hogy Mátyással egy olyan fogadást kötnek, amit manipulálni fognak. Magához hívta ekkor Vödör Mátyást, és azt mondta neki:

-          Mátyás! Visszaaadom fele királyságod, ha megőrzöd nekem ezt a 6 liter Tejfölt holnapig. Viszont ha holnap nem adod vissza nekem, maradék királyságod is az enyém J

Mátyás örömmel fogadta az ajánlatot, hiszen ilyen könnyű dologgal ritkán áld meg a sors.

Hazakullogott, húzta maga után a 6 liter tejfölt.

Eközben Vödör megbeszélte Gidával, hogy még aznap este mind a hat liter tejfölt ellopja.

Mátyás elalvás előtt gyanút fogott hogy ez valami trükk lesz, és éppen ezért elhorkantotta magát mintha aludna, de eközben éberen figyelt. Gida belopózott, és elemelte a tejfölös dobozokat, és kifelé menet majdnem elcsúszott egy meghatározatlan eredetű folton.

Mátyásnak reggel első dolga az volt, hogy odament Henrikhez, udvari krónikásához, és megkérdezte tőle, hogy mindez ami történt megvan-e videófelvételen. Henrik igenlő válaszára Mátyás magabiztosan indult Vödörhöz.

Vödör is magabiztosan várta Mátyást, hiszen biztos volt a győzelemben, ugyanis már beszélt Gidával. Mikor találkoztak, Vödör követelte jussát, azonban a király ellenkezett ezt megadni, és így szólt:

-          Azért nem kapod meg a királyságom maradékát, mert még ma átadom neked a tejfölt, és be is bizonyítom, hogy csaltál.

Ekkor Henrik elővette kameráját, majd az LCD képernyőn feltűntek az összeesküvés és a lopás képsorai. Vödör és Gida szégyenkezve vallották be bűnüket, majd Vödör visszaragasztotta Mátyás pólójára fele királyságát, Gida pedig előadta a Tejfölt.

Ezzel vége is a mesének.

Stáb:
Ötlet: brainstorm, végül Kozma Leo
Mátyás: Tugwell Danó
Vödör: Dés Sanyi
Gida:  Nagy Máté
Henrik a krónikás: Molnár Balázs
Vödör Haverjai, Erzsébet és Pál: Győri Kristóf és Julcsi
Mesélő (narrátor): Kozma Leo

Nincsenek megjegyzések: